Mijn praktijk

Als je meer uit je leven wil halen

Voel jij je ook weleens uitgeput, heb je veel last van stress of heb je moeite om je leven als betekenisvol te ervaren? Ben je bezig om alle ballen die op je afkomen in de lucht te houden? Dan is dit hét boek voor jou.

Het leven is een marathon en om deze fit uit te lopen heb je een goede voorbereiding nodig. Het vraagt bewuste keuzes. Elly laat je zien hoe jij als jong volwassene bewust keuzes maakt in deze “24/7”-succesmaatschappij. Stap voor stap leer je jezelf beter kennen en stel je haalbare en concrete doelen om je dromen waar te maken. Door regelmatig op jouw doelen en resultaten te reflecteren, blijf je niet alleen dicht bij jezelf, maar zie je ook waar je kunt verbeteren. Dit maakt jouw leven betekenisvol.

Dit boek geeft je kracht voor de toekomst en maakt je tegelijkertijd weerbaarder voor tegenslagen. Baseer jouw keuzes op jouw waarden en prioriteiten. Hierdoor sta je sterker in jouw schoenen en heb je de touwtjes voor jouw geluk meer in eigen handen.

Elly Smits heeft als psychiater en psychotherapeute in haar bijna 30-jarige carriere door haar integrale aanpak al veel mensen geholpen om hun leven meer betekenis en balans te geven, ondanks hun complexe en ernstige problemen.

Met dit boek wil ze vooral jonge mensen, die nog voor veel uitdagingen staan, helpen om keuzes te maken die hun leven meer betekenis en balans geven. Voorkomen dat je jezelf voorbij rent, is immers beter dan genezen van een burn-out of erger.

Over Elly

Elly Smits is vanaf het begin van haar middelbare school bezig om haar missie, het welzijn van mensen helpen behouden en vergroten, bewust vorm te geven.

Elly zag en ziet haar welzijn als een cadeau, dat bewust onderhoud vraagt. Door welzijn steeds centraal te blijven stellen en daarin op verschillende manieren in te blijven investeren, leeft ze steeds bewuster, op eenzelfde wijze als haar van huis uit is aangeleerd.

Er is namelijk steeds meer wetenschappelijk bewijs dat de gezonde hoogbejaarden een prachtige leefstijl hebben om gezond oud te worden, een leefstijl die verloren dreigt te gaan in de ‘24/7 uurs maatschappij.

Wat Elly betreft is het voor ieders welzijn heel belangrijk om de essentie van deze leefstijl te behouden: cultureel erfgoed! Lees verder..

Mijn boek: Ongevraagd advies

Met dit lees- maar vooral werkboek hoop ik je op weg te helpen om bij jou passende keuzes te maken die jouw kwaliteit van leven vergroten.

Thema's uit het boek

Lekker in je vel zitten: Je haalt meer uit je leven, zit lekkerder in je vel zitten en ervaart meer geluksgevoelens als je bewust keuzes maakt die bij jouw missie, kwaliteiten en persoonlijkheid passen. Je voelt je hierdoor minder geleefd en hebt de touwtjes over je leven meer in je eigen handen. Meer zelfregie voorkomt burn-out en bore-out.

Meer zelfregie vanuit rust. De oplossing om meer zelfregie te krijgen vanuit rust, is niet ingewikkeld, maar vergt wel oefening. Het lijkt op mediteren: het je bewust worden van gedachtes en gevoelens door ruimte te geven aan je onbewuste. De eerste stap is gedachten, gevoelens, emoties en klachten verhelderen om deze vervolgens te kunnen begrijpen in jouw context. Pas als je begrijpt wat er gebeurt en wat bij je past, kun je bewuste keuzes maken. Door keuzes te maken waar je achter staat, heb je meer zelfregie en word je gelukkiger.

Waardevol leven. Als je meer rust en verbinding met jezelf en dierbaren in je dagelijks leven realiseert, voelt je leven betekenisvol. Het helpt om een gevoel van eenzaamheid, uitputting of nog ernstigere klachten te voorkomen. Als jij doet wat jij belangrijk vindt op een wijze die bij jouw kwaliteiten,  persoonlijkheid en omgeving aansluit, dan geeft je dat een gelukkig en energiek gevoel.

Stress reguleren en energie voelen. Chronische stress is ongezond en steeds meer mensen hebben er veel last van. Rust en hersteltijd, verbinding voelen met jezelf en anderen, haalbare doelen nastreven en een gezonde leefstijl zijn in onze geïndividualiseerde en gedigitaliseerde ‘24/7’-succesmaatschappij een uitdaging geworden. Energie hebben en behouden is een werkwoord, het vraagt jouw bewuste aandacht en keuzes.

Beschikbare kennis op een eenvoudige wijze toepassen. De druk om alle ballen in de lucht te houden, leidt er vaak toe dat je jezelf wegcijfert. Rust nemen om je af te vragen hoe het echt met je gaat en wat je nodig hebt, doe je vaak niet genoeg. Met dit boek hoop ik je op weg te helpen en te stimuleren om dat wel te doen. Als je de hoofdlijnen van dit boek volgt, dan heb jij een methode in handen waarmee jij meer zicht krijgt op jezelf en de voor jou belangrijke keuzes in je leven kunt maken.

Met dit lees- maar vooral werkboek hoop ik je op weg te helpen om bij jou passende keuzes te maken die jouw kwaliteit van leven vergroten.
Elly Smits
Schrijfster, arts, psychiater, psychotherapeute, yoga lerares.