Over mij

Over mij

Over Elly

Elly Smits is vanaf het begin van haar middelbare school bezig om haar missie, het welzijn van mensen helpen behouden en vergroten, bewust vorm te geven.

Elly zag en ziet haar welzijn als een cadeau, dat bewust onderhoud vraagt. Door welzijn steeds centraal te blijven stellen en daarin op verschillende manieren in te blijven investeren, leeft ze steeds bewuster, op eenzelfde wijze als haar van huis uit is aangeleerd.

Er is namelijk steeds meer wetenschappelijk bewijs dat de gezonde hoogbejaarden een prachtige leefstijl hebben om gezond oud te worden, een leefstijl die verloren dreigt te gaan in de ‘24/7 uurs maatschappij.

Wat Elly betreft is het voor ieders welzijn heel belangrijk om de essentie deze leefstijl te behouden: cultureel erfgoed!

Zelf praktiseert ze deze theorie: haar sociale netwerk onderhouden, zinvol bezig zijn, natuurlijk bewegen, gezonde voeding, voldoende nachtrust, wandelen in de natuur en mediteren, vormen samen haar hele leven al de basis van haar dag. Achter voldoende energie hebben, zit haar energieplan. Elly heeft genoeg tijd en energie voor de dingen die ze belangrijk vindt, door onnodige energievreters zoveel mogelijk te schrappen. Daardoor ontstaat ook nog tijd voor leuke, energie gevende activiteiten, belangrijk om stress te reguleren en plezier te hebben in je leven.

Na haar studie geneeskunde heeft Elly de medisch specialistische opleiding tot psychiater en diverse psychotherapie opleidingen afgerond. Elly wilde steeds weer meer inzicht in de context van problemen en behandelingsmogelijkheden. Gedurende haar werk als afdelingspsychiater, inhoudelijk manager en eerste geneeskundige/eindverantwoordelijk behandelaar heeft zij diverse managementopleidingen gedaan om de dynamiek op beleidsniveau beter te begrijpen.

Het begrijpen van de context heeft Elly altijd weer geholpen om haar eigen positie te kiezen, grenzen aan te geven en ruimte te maken om die extra dingen te blijven doen naast haar werk, na- en bijscholingen en gezin, die ze belangrijk en fijn vindt.

In haar Praktijk voor Integrale Psychiatrie en Psychotherapie ligt de focus op duurzaam herstel door niet alleen klachten te verminderen, maar ook door het  meer zelfregie. Door samen de context van problemen en klachten te verhelderen en te begrijpen is het mogelijk om passende keuzes te maken, die je helpen je balans terug te vinden en duurzaam te behouden. Meer zelfregie is de beste preventie voor een terugval, maar natuurlijk ook om zo weinig mogelijk klachten te krijgen en lekker in je vel te zitten.

Opleidingen

-Arts 1986;

-Psychiater 1993,

-Psychotherapeute 1993.

-Managementopleidingen bij Ina Vader (Vrouwelijke Artsen) en TIAS Business School Tilburg (Medisch Management en Stolte opleiding).

– Kundalini Yoga docente: 2011

Werk gerelateerde lidmaatschappen: Lid van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie, de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP), de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG), de Nederlandse Vereniging voor Groepspsychotherapie (NVGP) (inclusief de Nederlandse Vereniging voor Klinische Psychotherapie) en de VEN (EMDR) gevorderd.

 

Werkervaring

-1993-1997: Psychiater/klinisch psychotherapeute/inhoudelijk manager van Klinisch Psychotherapeutische afdeling Persoonlijkheid stoornissen De Gelderse Roos (nu Pro Persona);

 -1997-2009: psychiater/klinisch psychotherapeute Deeltijdbehandeling Kinder- en Jeugd Psychiatrisch Ziekenhuis Dr Leo Kannerhuis, Centrum voor Autisme;

 -2002-2009: eindverantwoordelijke behandeling ziekenhuis/1ste geneeskundige Kinder- en Jeugd Psychiatrisch Ziekenhuis dr Leo Kannerhuis, Centrum voor Autisme;

 -1993-1999 parttime en sinds 2009 fulltime werkzaam als ZGP (Zelfstandig Gevestigd Psychiater) in Praktijk voor Integrale Psychiatrie en Psychotherapie.