Ongevraagd advies

Ongevraagd advies

Mijn boek: Ongevraagd advies

Met dit lees- maar vooral werkboek hoop ik je op weg te helpen om bij jou passende keuzes te maken die jouw kwaliteit van leven vergroten.

Belangrijke thema's in het boek

Lekker in je vel zitten: Je haalt meer uit je leven, zit lekkerder in je vel zitten en ervaart meer geluksgevoelens als je bewust keuzes maakt die bij jouw missie, kwaliteiten en persoonlijkheid passen. Je voelt je hierdoor minder geleefd en hebt de touwtjes over je leven meer in je eigen handen. Meer zelfregie voorkomt burn-out en bore-out.

Meer zelfregie vanuit rust. De oplossing om meer zelfregie te krijgen vanuit rust, is niet ingewikkeld, maar vergt wel oefening. Het lijkt op mediteren: het je bewust worden van gedachtes en gevoelens door ruimte te geven aan je onbewuste. De eerste stap is gedachten, gevoelens, emoties en klachten verhelderen om deze vervolgens te kunnen begrijpen in jouw context. Pas als je begrijpt wat er gebeurt en wat bij je past, kun je bewuste keuzes maken. Door keuzes te maken waar je achter staat, heb je meer zelfregie en word je gelukkiger.

Waardevol leven. Als je meer rust en verbinding met jezelf en dierbaren in je dagelijks leven realiseert, voelt je leven betekenisvol. Het helpt om een gevoel van eenzaamheid, uitputting of nog ernstigere klachten te voorkomen. Als jij doet wat jij belangrijk vindt op een wijze die bij jouw kwaliteiten,  persoonlijkheid en omgeving aansluit, dan geeft je dat een gelukkig en energiek gevoel.

Stress reguleren en energie voelen. Chronische stress is ongezond en steeds meer mensen hebben er veel last van. Rust en hersteltijd, verbinding voelen met jezelf en anderen, haalbare doelen nastreven en een gezonde leefstijl zijn in onze geïndividualiseerde en gedigitaliseerde ‘24/7’-succesmaatschappij een uitdaging geworden. Energie hebben en behouden is een werkwoord, het vraagt jouw bewuste aandacht en keuzes.

Beschikbare kennis op een eenvoudige wijze toepassen. De druk om alle ballen in de lucht te houden, leidt er vaak toe dat je jezelf wegcijfert. Rust nemen om je af te vragen hoe het echt met je gaat en wat je nodig hebt, doe je vaak niet genoeg. Met dit boek hoop ik je op weg te helpen en te stimuleren om dat wel te doen. Als je de hoofdlijnen van dit boek volgt, dan heb jij een methode in handen waarmee jij meer zicht krijgt op jezelf en de voor jou belangrijke keuzes in je leven kunt maken.

Met dit lees- maar vooral werkboek hoop ik je op weg te helpen om bij jou passende keuzes te maken die jouw kwaliteit van leven vergroten.
Elly Smits
Schrijfster, arts, psychiater, psychotherapeute, yoga lerares.